Članovi Asocijacije predstavljaju Srbiju na Lucca Art Fair 2023 u Italiji

Na sajmu moderne i savremene umetnosti Lucca Art Fair 2023 u Italiji, Srbiju će svojim radovima predstaviti članovi Asocijacije Autora: Jovanka Stanojević, Goran Dragaš, Nikola Božović, Jelena Minić Mrđen i Aleksandar Dimitrijević.

„Otmica Evrope” naziv je izložbe koja će uokviriti sedmo izdanje sajma umetnosti Lucca Art Fair. Novi izložbeni projekat, koji je uredio direktor Asocijacije Autora Saša Janjić, postavljen u holovima Real Collegio, predstavlja umetnike iz Srbije koji su se kroz svoje radove pozabavili pitanjem odnosa centra i periferije, Evrope kao političkog, ekonomskog i kulturnog entiteta i njegove refleksije na naše društvo.

 

 

U svojim radovima umetnici ispituju neke od paradoksalnih pojava i situacija sa kojima se susrećemo u svakodnevnom životu, a istovremeno postavljaju pitanja o smislu i prirodi odnosa koji svi mi obični građani imamo sa Evropom.

Sajam traje od 21-24. aprila a vođenje kroz izložbu članova Asocijacije Autora moguće je u četiri terminala i to u subotu 22. aprila u 15.00 i 17.00 i nedelju 23. aprila u 11.00 i 15.00 časova.