PROMOCIJA ASOCIJACIJE U NOVOM SADU – 14. februara u 17 časova Galerija Rajka Mamuzića

Asocijacija autora poziva sve stvaraoce iz oblasti slikarstva, grafike, grafičkog dizajna, crteža, skulpture i keramike da dođu na predavanje o kolektivnom načinu ostvarivanja autorskih  prava, u utorak 14. februara u 17 časova u Galeriji likovne umetnosti poklon zbirka Rajka Mamuzića, Vase Stajića 1, Novi Sad.

Tokom predavanja predstavićemo novu umetničku organizaciju ASOCIJACIJU AUTORA – Organizaciju stvaralaca likovnih dela, osnovanu od strane umetnika likovnih i primenjenih umetnosti, a sa ciljem zaštite autorskih prava, unapređenja položaja i statusa profesionalnih umetnika kroz kolektivno ostvarivanje autorskih prava.

Autore ćemo upoznati se sa principom rada Asocijacije, načinom ostvarivanja autorskih naknada koja se prema zakonu mogu ostvariti samo preko organizacije, i pozvati ih da pristupe organizaciji. Za sve svoje članove obezbedili smo servis koji pruža besplatnu pravnu zaštitu od strane vodećih advokatskih kancelarija iz oblasti autorskog prava, kao i razne vrste savetodavne i profesionalne pomoći.

 

Na predavanju govore:

– dr umetnosti Miloš Vujanović, redovni profesor na Univerzitetu umetnosti u Novom Sadu
– mr umetnosti Ivana Vidić
– istoričar umetnosti Saša Janjić
– Pravni tim Asocijacije

Vidimo se u Novom Sadu.