Asocijacija kompletirala prijavu

Danas su predstavnici Ascocijacije predali Zavodu za intelektualnu svojinu Republike Srbije odgovor na poziv Zavoda od 17. februara 2023. godine na uređenje zahteva za izdavanje dozvole za kolektivno ostvarivanje autorskih prava.

U odgovoru su dostavljena sva tražena izjašnjenja i dokazi. Asocijacija je postupila po svim premedbama Zavoda a sugestije koje je Zavod izneo razmotrene su od strane Asocijacije.

Broj članova Asocijacije konstantno raste a podrška stiže od stiže od sve većeg broja strukovnih udruženja i institucija iz oblasti kulture.

Očekujemo da Zavod u potpunosti usvoji zahtev koji je podnela Asocijacija za dobijanje dozvole za obavljanje kolektivnog ostvarivanja autorskih prava autora i nosilaca prava na autorskim delima iz oblasti crteža, slike, skulpture, keramike, grafike (izuzev fotografije) i grafičkog dizajna za pravo sleđenja, pravo na kablovsko reemitovanje, pravo na ostvarivanje posebne naknade od uvoza, odnosno prodaje tehničkih uređaja i praznih nosača zvuka, slike i teksta i pravo na ostvarivanje posebne naknade od pravnog ili fizičkog lica koje pruža uslugu fotokopiranja, odnosno umnožavanja sličnom tehnikom uz naknadu.