Saša Janjić

Diplomirao istoriju umetnosti na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Član saveta SULUV-a. Član saveta Galerije Doma Omladine. Predsednik AICA (Međunarodno udruženje likovnih kritičara) u Srbiji od 2012. – 2016. godine. Urednik i koautor knjige – SERBIART o savremenoj srpskoj umetnosti. Bavi se grafičkim dizajnom i likovnom kritikom. Objavljuje tekstove u dnevnim listovima „Politika“ i „Danas“ kao i u nedeljniku „Vreme“. Član ULUPUDS-a. Predsednik i član upravnog odbora Asocijacije.

mr Goran Dragaš

Zapaženi stvaralac u oblasti slikarstva. Izlaže u zemlji i inostranstvu a radovi mu se nalaze u kolekciji Muzeja grada Beograda, Telenor kolekciji, Bitef-u, Benetton kolekciji i brojnim privatnim kolekcijama. Član ULUS-a. Predsednik Nadzornog odbora Asocijacije.

Sanda Grlić

Diplomirala na Fakultetu lepih Umetnosti u Beogradu. Imala 15 samostalnih izložbi uključujući i izložbu u Galeriji ULUS-a. Član ULUS-a i ULUPUDS-a. Predsednica Upravnog odbora Asocijacije.

 

 

Prof. mr Nikola Božović

Redovni profesor na predmetu Zidno slikarstvo na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu. Član Upravnog odbora Muzeja cavremene umetnosti u Beogradu. Dobitnik prestižne nagrade fondacije Pollock-Krasner iz Njujorka, Počasne nagrade Centro Periferia u Rimu, Nagrade Beli Anđeo, Nagrade Zlatna paleta ULUS-a, Nagrade za studentski crtež i mnoge druge. Radovi mu se nalaze u nekoliko privatnih evropskih i srpskih kolekcija, među kojima se izdvajaju RADIX kolekcija u Beogradu, Borusan kolekcija u Istanbulu i Muzej grada Beograda. Član ULUS-a. Član Nadzornog odbora Asocijacije.

 

 

dr Đorđe Aralica

Diplomirao vajarstvo na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu. Radi u različitim medijima: terakoti, metalu i kamenu više od četiri decenije. Njegovo umetničko interesovanje u domenu istraživanja međuodnosa skulptoralne forme, medija i prostora kao i česte suprotstavljenosti umetnosti skulpture efemernom kontekstu savremenog sveta. Član ULUS-a i član ULUPUDS-a. Izlagao je širom regiona i sveta. Dobitnik je mnogih nagrada među kojima se izdvaja prestižna međunarodna nagrada The Pollock-Krasner Foundation Grant u Njujorku. Predsednik Udruženja vajara Srbije.

 

Aleksandar Dimitrijević

Predsednik Udruženja vizuelnih umetnika Užice. Diplomirao na odseku za slikarstvo Akademije umetnosti u Novom Sadu. Imao svojih pet samostalnih izložbi. Izlagao na brojnim grupnim izložbama. Od 2006. godine njegovi radovi deo su prestižnih javnih kolekcija savremene umetnosti u zemlji i inostranstvu. Član ULUS-a. Predsednik Udruženja vizuelnih umetnika Užice. Član Nadzornog odbora Asocijacije.