Tužbama do rešenja poreskih problema samostalnih umetnika


Tužbama do rešenja poreskih problema samostalnih umetnika
01.02.2021.

Međutim, u periodu od 2006. godine do danas Grad Beograd i reprezentativna udruženja su vršili uplate doprinosa za zdravstveno, penzijsko i invalidsko osiguranje neredovno, uplate su neretko bile nepotpune, dok su u nekim slučajevima i u potpunosti izostajale.


Kao posledica takvog ponašanja, nastao je dug veliko broja samostalnih umetnika prema poreskom organu.


Kako nadležni, upskos brojnim inicijativama, nisu iznašli način da probleme samostalnih umetnika u vezi sa nagomilanim dogovima za doprinose reše, sve veći broj samostalaca se odlučuje na pokretanje sudskih postupaka.


Asocijacija autora pruža svim članovima besplatnu pravnu pomoć bilo da se radi o problemu duga ka poreskoj upravi, povredi autorskih prava ili bilo kom drugom pravnom problemu.


Za besplatnu pravnu pomoć obratite nam se preko linka http://asocijacija.org/besplatna-pravna-pomoc
Poslednje Vesti


01.02.2021.

Tužbama do rešenja poreskih problema samostalnih umetnika

Grad Beograd je svojom Odlukom o plaćanju doprinosa za zdravstveno, penzijsko i invalidsko osiguranje samostalnih umetnika od dana 21. marta 2003. godine, preuzeo na sebe obavezu plaćanja doprinosa sa...
Više
25.01.2021.

Google će francuskim izdavačima plaćati za sadržaj preuzet sa interneta

Kompanija Google i grupa francuskih izdavača saopštili su danas da su postigli načelni sporazum o autorskim pravima prema kojem će američki tehnološki div plaćati izdavačima preuzete sadržaje objavlje...
Više
23.01.2021.

Konkursi Ministarstva kulture i informisanja Srbije za savremeno stvaralaštvo u 2021.

Ministarstvo kulture i informisanja Srbije objavilo je konkurse za (su)finansiranje projekta u oblasti savremenog stvaralaštva u 2021. godini.
Više
13.11.2020.

Izložba postera srpskih pronalazača

Dana 15. novembra 2020. godine, Zavod za intelektualnu svojinu Republike Srbije obeležava 100 godina svog postojanja. Povodom ovog jubileja u Muzeju nauke i tehnike je izložena serija postera „Naši ve...
Više

Poslednja Obaveštenja


Obrazac PPD-SU - PRIJAVA ZA UTVRĐIVANJE OBAVEZE DOPRINOSA ZA OBAVEZNO SOCIJALNO OSIGURANJE ZA SAMOSTALNE UMETNIKE

21.01.2021.
PRISTUP Na linku https://www.paragraf.rs/obrasci/PPD-SU.pdf otvarate obrazac u PDF formatu, odnosno odgovarajuću veb stranicu.
Više

Oporezivanje freelancers - vebinar

11.11.2020.
Oporezivanje prihoda koji fizička lica ostvaruju u inostranstvu (oporezivanje tzv. frilensera)
Više