Prva Runda Digital day


Prva Runda Digital day
04.11.2019.
Ovom prilikom u goste nam stižu Tom Deakin, ispred organizacije Merlin najveće svetske agencije koja se bavi digitalnim autorskim pravima za nezavisne izdavače, Jörg Heidemann direktor Nezavisnih muzičkih kompanije Nemačke – VUT, Wang Xueping ispred Xplore Music nove streaming aplikacije koji je razvio VIP mobile. Među panelistima naćiće se i predstavnici kompanija i organizacija kao što su IDJ, Mascom, Sokoj, OFPS, Prava Interpretatora, Aristokrat Music, Menart, Lampshade Media, Ammonite Records, Zavod za zaštitu intelektualne svojine ali i Ana Ćurčin, Ida Prester, novinarke Branka Glavonjić i Jadranka Janković.


Tako će se na beogradskoj konferenciji naći teme koje se tiču digitalne distribucije muzike, šta su to ISRC kodovi, autorska prava, kako postići uspeh kao izvođač u digitalnom dobu, koje su to komponente potrebne da bi napravili uspešnu izdavačku kuću, dotačićemo se i teme prisustva žena u muzičkoj industriji i njihovoj vidljivosti, ali i time šta će nam doneti streaming servisi na Balkanu.

Ulaz na konferenciju, koja se održava 4. Novembra sa početkom u 09:00 u Marsh Open Space, Cetinjska 15, je slobodan ali je potreba registracija putem sledećeg linka:

TICKETS: https://rundadigitaldaybelgrade.eventbrite.com 
FB EVENT: https://www.facebook.com/events/985094485159180/

Generali sponzor konferecnije je Merlin dok su pokrovitelji Organizacija proizvođača fonograma Srbije i Marsh Open Space, dok je zvanični Streaming partner konferencije Xplore Music, nova streaming aplikacija koju je lansirao Vip mobile, koja vam omogućava da slušate svoju omiljenu muziku bilo kad i bilo gde.


Runda Digital Day se 6. novembra seli u Ljubljanu, dok će 7. novembra biti u Zagrebu. Među gostima konferencija u Zagrebu i Ljubljani ističemo zvaničnu Spotify radionicu koju će održati Jennifer Masset Head of Independent Label Support – Spotify, Helen Smith predsedavajuća najveće evropske asocijacije nezavisnih izdavača, Denis Simms ispred Worldwide Independent Network (WIN), Didier Gosset (Impala), Alexandra Tonisastre – Sonosuite, Chris Eckman (Glitterbeat Rec.), Relja Milanković (Bassivity Digital), Login Kochinski – Password production, Marta Stupin – Menart, Sanjin Đukić - LAA, Sara Gigante Charmworks i mnogi drugi.

Više o konferenciji pogledajte na: http://runda.online/rundadigitalday/

 
RUNDA skraćeno od Regionalno udurženje nezavisnih diskografa je regionalna asocijacija nezavisnih izdavača koje je osnovano krajem prošle godine sa idejom povezivanje regionalne diskografske scene, rešavanja nagomilanih problema u oblasti autorskih prava kao i stavljanjem Balkana na svetku mapu muzičke industrije.

Poslednje Vesti


19.09.2022.

Novi Sad: Velika izložba Save Šumanovića

Jedinstvena izložba "Sava Šumanović i evropski realizmi između dva svetska rata", koja obuhvata najveći broj dela jednog od najznačajnijih srpskih slikara, tri izložbene postavke i povezuje čak četiri...
Više
14.09.2022.

Srpske galerije na Sajmu umetnosti u Budimpešti i izložba ''Svet Mire Brtke'' u muzeju Q Contemporary

Na međunarodnom sajmu umetnosti Art Market Budapest koji se održava od 4. do 9. oktobra 2022.godine, u Balna centru u Budimpešti, u okviru projekta Most Serbia izlaže osam umetničkih galerija iz Beogr...
Više
10.09.2022.

IDENTITETI - Peta izložba u okviru projekta Kolekcionar kao kustos i selektor u galeriji ARTE

Peta po redu izložba u okviru projekta galerije ARTE, Kolekcionar kao kustos i selektor, nosi naziv ’’Identiteti’’ i biće otvorena 24. septembra na četiri lokacije ove galerije (Andrićev venac 4 i 12,...
Više
08.09.2022.

Festival S.U.T.R.A: Digitalno zadovoljstvo

Od 22. septembra do 7. oktobra 2022, u Muzeju nauke i tehnike biće organizovano 11. izdanje festivala S.U.T.R.A. pod sloganom „Digitalno zadovoljstvo“. Najstarija manifestacija u Srbiji koja se bav...
Više

Poslednja Obaveštenja


Obrazac PPD-SU - PRIJAVA ZA UTVRĐIVANJE OBAVEZE DOPRINOSA ZA OBAVEZNO SOCIJALNO OSIGURANJE ZA SAMOSTALNE UMETNIKE

21.01.2021.
PRISTUP Na linku https://www.paragraf.rs/obrasci/PPD-SU.pdf otvarate obrazac u PDF formatu, odnosno odgovarajuću veb stranicu.
Više

Oporezivanje freelancers - vebinar

11.11.2020.
Oporezivanje prihoda koji fizička lica ostvaruju u inostranstvu (oporezivanje tzv. frilensera)
Više