Nove snage na čelu ULUS-a


Nove snage na čelu ULUS-a
29.12.2019.


Na Izbornoj skupštini ULUS-a u Umetničkom paviljonu “Cvijeta Zuzorić” izabrani su novi članovi Upravnog odbora, Umetničkog saveta, Nadzornog odbora, Statutarne komisije i Suda časti ULUS-a – većinom glasova od ukupno 169 umetnika čiji su glasački listići bili važeći. 

Za novih devet članova UO izabrani su: Vahida RamujkićMartin ErdešMarija KauzlarićDragana B. Stevanović (Slikarska sekcija), Gradimir RajkovićRadivoje Marković (Vajarska), Milica RakićMiloš Đorđević (Grafička) i Vojislav Klačar (Sekcija proširenih medija).

U Umetnički savet izabrani su: Nataša KokićKristina Ristić (Slikarska sekcija), Gordana BelićSanja Tomašević (Vajarska), Jovanka MladenovićSimonida Radonjić (Grafička) i Danilo Prnjat (Sekcija proširenih medija).

Novih petoro članova Nadzornog odbora su: Dragana JokićRanko Travanj (Slikarska), Nevena Popović (Vajarska), Ana Milosavljević (Grafička) i Isidora Ilić (Prošireni mediji), a petoro novih članova Statutarne komisije su: Ana Piljić MitrovićMilena Putnik (Slikarska), Srđan Vukajlović (Vajarska), Vesna Crnobrnja Vesić (Prošireni mediji) i Jovana Đorđević (Grafička).

U Sud časti izabrani su: Gabriela Vasić (Slikarska), Jovan Jović (Grafička), Miodrag Vargić (Vajarska) i Aleksandrija Ajduković (Sekcija proširenih medija)

Glasačka komisija, koju su činile Mirjana Odić, Šejma Fere, Ranka Radovanović i Andrijana Bugarić, konstatovala je da je izborima pristupilo 178 članova ULUS-a, od kojih su glasala 172, a nevažećih listića bilo je tri.

Uoči Izborne Skupštine, za čiji je kvorum bilo potrebno prisustvio 120 članova, većina sekcija uspela je da formira nove odbore, koji su i predložili za novu upravu uglavnom kolege mlađe i srednje generacije.


Poslednje Vesti


19.09.2022.

Novi Sad: Velika izložba Save Šumanovića

Jedinstvena izložba "Sava Šumanović i evropski realizmi između dva svetska rata", koja obuhvata najveći broj dela jednog od najznačajnijih srpskih slikara, tri izložbene postavke i povezuje čak četiri...
Više
14.09.2022.

Srpske galerije na Sajmu umetnosti u Budimpešti i izložba ''Svet Mire Brtke'' u muzeju Q Contemporary

Na međunarodnom sajmu umetnosti Art Market Budapest koji se održava od 4. do 9. oktobra 2022.godine, u Balna centru u Budimpešti, u okviru projekta Most Serbia izlaže osam umetničkih galerija iz Beogr...
Više
10.09.2022.

IDENTITETI - Peta izložba u okviru projekta Kolekcionar kao kustos i selektor u galeriji ARTE

Peta po redu izložba u okviru projekta galerije ARTE, Kolekcionar kao kustos i selektor, nosi naziv ’’Identiteti’’ i biće otvorena 24. septembra na četiri lokacije ove galerije (Andrićev venac 4 i 12,...
Više
08.09.2022.

Festival S.U.T.R.A: Digitalno zadovoljstvo

Od 22. septembra do 7. oktobra 2022, u Muzeju nauke i tehnike biće organizovano 11. izdanje festivala S.U.T.R.A. pod sloganom „Digitalno zadovoljstvo“. Najstarija manifestacija u Srbiji koja se bav...
Više

Poslednja Obaveštenja


Obrazac PPD-SU - PRIJAVA ZA UTVRĐIVANJE OBAVEZE DOPRINOSA ZA OBAVEZNO SOCIJALNO OSIGURANJE ZA SAMOSTALNE UMETNIKE

21.01.2021.
PRISTUP Na linku https://www.paragraf.rs/obrasci/PPD-SU.pdf otvarate obrazac u PDF formatu, odnosno odgovarajuću veb stranicu.
Više

Oporezivanje freelancers - vebinar

11.11.2020.
Oporezivanje prihoda koji fizička lica ostvaruju u inostranstvu (oporezivanje tzv. frilensera)
Više