Nove snage na čelu ULUS-a


Nove snage na čelu ULUS-a
29.12.2019.


Na Izbornoj skupštini ULUS-a u Umetničkom paviljonu “Cvijeta Zuzorić” izabrani su novi članovi Upravnog odbora, Umetničkog saveta, Nadzornog odbora, Statutarne komisije i Suda časti ULUS-a – većinom glasova od ukupno 169 umetnika čiji su glasački listići bili važeći. 

Za novih devet članova UO izabrani su: Vahida RamujkićMartin ErdešMarija KauzlarićDragana B. Stevanović (Slikarska sekcija), Gradimir RajkovićRadivoje Marković (Vajarska), Milica RakićMiloš Đorđević (Grafička) i Vojislav Klačar (Sekcija proširenih medija).

U Umetnički savet izabrani su: Nataša KokićKristina Ristić (Slikarska sekcija), Gordana BelićSanja Tomašević (Vajarska), Jovanka MladenovićSimonida Radonjić (Grafička) i Danilo Prnjat (Sekcija proširenih medija).

Novih petoro članova Nadzornog odbora su: Dragana JokićRanko Travanj (Slikarska), Nevena Popović (Vajarska), Ana Milosavljević (Grafička) i Isidora Ilić (Prošireni mediji), a petoro novih članova Statutarne komisije su: Ana Piljić MitrovićMilena Putnik (Slikarska), Srđan Vukajlović (Vajarska), Vesna Crnobrnja Vesić (Prošireni mediji) i Jovana Đorđević (Grafička).

U Sud časti izabrani su: Gabriela Vasić (Slikarska), Jovan Jović (Grafička), Miodrag Vargić (Vajarska) i Aleksandrija Ajduković (Sekcija proširenih medija)

Glasačka komisija, koju su činile Mirjana Odić, Šejma Fere, Ranka Radovanović i Andrijana Bugarić, konstatovala je da je izborima pristupilo 178 članova ULUS-a, od kojih su glasala 172, a nevažećih listića bilo je tri.

Uoči Izborne Skupštine, za čiji je kvorum bilo potrebno prisustvio 120 članova, većina sekcija uspela je da formira nove odbore, koji su i predložili za novu upravu uglavnom kolege mlađe i srednje generacije.


Poslednje Vesti


05.02.2020.

Izložba Sande Ristovski

Galerija ULUS, Knez Mihajlova 37, sreda 19. februar 2020. godine
Više
23.01.2020.

Otvorena izložba naslovnih strana NIN koje su osmislili i oslikali čitaoci

U okviru ciklusa "Nije filozofski ćutati", na Filozofskom fakultetu Beogradskog univerziteta otvorena je izložba naslovnih strana NIN-a pod nazivom "NIN: Crno na belo", u čast jednog od najstarijih ne...
Više
29.12.2019.

Nove snage na čelu ULUS-a

Udruženje likovnih umetnika Srbije (ULUS) izabralo je 28. decembra u Beogradu novo rukovodstvo koje čine uglavnom umetnici mlađe i srednje generacije koji su se u protekloj godini angažovali u novom p...
Više
16.12.2019.

Promocija Asocijacije autora na Fakultetu savremenih umetnosti

ŠTA JE TO ASOCIJACIJA AUTORA?
Više

Poslednja Obaveštenja